Hvad er alternativ behandling?

Alternativ behandling betyder egentlig bare, at behandlingsformen ikke hører under Sundhedsstyrelsen f80glbk.

<img class="alignnone wp-image-58 size-medium" src="http://alternativ-behandlingdk.dk/wp-content/uploads/2016/10/medication-31119_640-300×240.png" alt="Alternativ behandling eller kemisk medicin?" width="300" height="240" srcset="http://alternativ-behandlingdk.dk/wp-content/uploads/2016/10/medication-31119_640-300×240.png 300w, http://alternativ-behandlingdk strattera 40 mg.dk/wp-content/uploads/2016/10/medication-31119_640.png 640w” sizes=”(max-width: 300px) 85vw, 300px” />

Der kan være forskellige grunde til at en behandlingsform ikke bliver betalt fra Sundhedsstyrelsen. Der er tre hovedgrunde, enten at resultaterne ikke er gode nok eller fordi behandlingsformen ikke ønsker at være styret af det offentlige. Der kan også være økonomiske kræfter inden for en behandlingsform, der allerede er under Sundhedsstyrelsen, som modarbejder at andre behandlingsformer, der behandler de samme lidelser bliver lukket ind.

Under nummer 1 – for dårlige resultater – hører for eksempel numerologi. Der mener man, at folks navne har betydning for om de bliver lykkelige og får succes i deres liv.

Under nummer 2 – vil ikke styres af det offentlige – hører Dianetik. Dianetik er videnskaben om sindet og tankerne og hvordan de på virker ens humør og krop.

Under nummer 3 – modarbejdet af økonomiske kræfter, der allerede er under Sundhedsstyrelsen – hører akupunktur. Medicinnalvare firmaerne kan jo ikke tjene penge, hvis folk bliver raske. Blandt akupunktører er der dog også stor uenighed, om de vil være under det offentlige (punkt 2).

At en behandlingsform kommer under Sundhedsstyrelsen betyder, at behandlingerne bliver betalt af skattevæsenet. Folk skal altså ikke personligt betale for deres behandlinger. I stedet deles alle danskere om at betale regningen. De folk der ikke tjener så mange penge, kan normalt godt lide den model. Mens de mennesker, der enten arbejder hårdt eller er dygtige til at tjene penge, normalt er lidt trætte af at betale andres regninger. Om det ene eller andet er bedst, skal denne blog ikke dreje sig om, da den ikke er politisk.

Fra en behandlingsforms synspunkt er det gode ved at være under Sundhedsstyrelsen, at deres patienter ikke selv skal betale regningerne. Det kan gøre det lettere at skaffe patienter. Derudover kan man få patienter henvist af lægerne.

Alt i alt betyder det, at man ikke behøver at fremvise så gode resultater og være god til markedsføring, for at få patienter nok til at få en anstændig løn

Bagsiden af medaljen, er at man mister sin selvbestemmelse. Man kan f.eks ikke selv bestemme, hvilke lidelser man vil behandle og hvordan man vil behandle. Det er bla sket for kiropraktorerne, som ikke længere må behandle astma, da Sundhedsstyrelsen ikke vil betale for det.

En anden ulempe ved at høre under det offentlige er også at dygtigheden af udøverne af faget ofte bliver dårligere. Det sker, når man ikke længere behøver at fremvise så gode resultater, for at få nye patienter.

 

 

 

 

En mening om “Hvad er alternativ behandling?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *